İsot, Güneydoğu Anadolu'nun özellikle Urfa yöresine özgü, kendine has aroması ve orta-acı lezzetiyle Türk mutfağının vazgeçilmez baharatlarından biridir. Kırmızı biberlerin özenle kurutulup, içiyle birlikte öğütülmesiyle elde edilen isot, yemeklere derinlik ve karakter katar.
Orta düzeyde acılığa sahiptir, yakıcı olmayan hoş bir baharat tadı sunar.
Kendine özgü tütsülenmiş, hafif meyvemsi ve baharatlı aroması vardır.
Katkısız ve doğal olarak hazırlanır.
Özellikle kebaplar, et yemekleri, çorbalar ve sebze yemeklerinde kullanılır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.